Ugrás a tartalomhoz

🛍️ Ingyenes szállítás 23.000 Ft felett, törés garanciával.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  local_shippingSZÁLLÍTÁS

  A házhozszállítási idő a rendelés időpontjától számítva akár 5-7 munkanap is lehet, azonban a kedvezményes kampányidőszakokon kívül ez rövidebb szokott lenni.

  A házhozszállítás díja fix 2.190 Ft, minden 23.000 Ft alatti rendelésnél, felette ingyenes.

  A csomag átvételekor ellenőrizd a termékeket és jelezd a futárnak, ha bármi problémát észlelsz.

  A futárszolgálat neked és nekünk is jelzi, ha megsérült a csomag.

  Felvesszük veled a kapcsolatot és amennyiben nem a teljes csomag sérült, eldöntheted, hogy kéred-e a nem sérült termékek kiszállítását – ilyenkor természetesen a sérült termékeket újraküldjük.

  Amennyiben az újraküldést választod, az egész csomagot újból feladjuk. Az újraszállítás költségét mi álljuk.

  contact_supportKapcsolatfelvétel | PINCELÁTOGATÁS & BORKÓSTOLÓK

  Rendeléssel kapcsolatos információkérés
  Írj e-mailt az info@csillag-volgy.hu címre vagy hívj minket a +36 30 832 7296 telefonszámon.

  Elakadtál, kérdésed van a rendelés leadása előtt?
  A weboldal jobb alsó sarkában található zöld chat gombra kattintva veheted fel velünk a kapcsolatot.

  Van lehetőség borkóstolóra és pincelátogatásra?
  Igen, kizárólag előre bejelentkezéssel. Bejelentkezni az info@csillag-volgy.hu email címen, a +36 30 832 7296 telefonszámon vagy személyesen a pincészetben (7773 Villány, 061/27 hrsz. hétköznap 8-16 óráig) lehetséges.

  houseRólunk

  2007-ben Gere Attila fejében született meg a gondolat, hogy Villányban mindaddig szokatlan, új pincészetet hozzon létre.

  Villány elsősorban nem fehérborairól vált híressé, pedig a Villányi-borvidék Siklós környéki területein sok kitűnő fehérszőlőt telepítettek. Az innen származó fehérborok fő tulajdonsága, hogy sokkal több napfényt kapnak más borvidékek szőlőjénél, és megfelelő borászati ismeretekkel nagyon tartalmas, szép fehérborokat lehet készíteni.

  Az új elképzelés tehát – a borvidék hagyományos, jó hírnevére és nagyszerű alapanyagira támaszkodva – a friss, illatos és könnyen fogyasztható, döntően fehér és rozé borok előállítását célozta meg.

  2008-ban cégünk indult a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal „A mezőgazdasági termékek értéknövelése” jogcímen kiírt európai és magyar, közös finanszírozású pályázatán. A sikeres eredményhirdetést követően 2009-ben elindult az építkezés, mely 2011. november 30-án zárult le.

  Pincészetünk 100%-ban minőségi borokat állít elő, melyhez a szőlőt a Villányi borvidék termelőitől válogatva vásárolja fel, így garantálva a kiváló minőséget.

  2010 volt az első saját évjárat készítésének ideje, ekkor már saját töltő-és palackozó üzemünkben zártuk üvegbe termékeinket.

  wine_barMi van a palackban?

  1. Felelős forrásból származó szőlő leszüretelése

  A szőlőt a Villányi borvidék termelőitől vásároljuk, melynek leszüretelése után célunk a termés minél korábbi feldolgozóba való juttatása.

  2. Szőlő feldolgozása, borkészítés

  A szőlő a pincészet villányi, abszolút csúcstechnológiával rendelkező üzemébe kerül, ahol minden adott, hogy a legkíméletesebben, leggyorsabban mustot nyerjünk belőle.

  Kizárólag saválló acélból készült tartállyal dolgozunk, ez a technológia lehetőséget ad a feldolgozott szőlő íz-, illat- és fajtajellegének koncentrált megőrzésére.

  A feldolgozás alatt zárt rendszeren keresztül kíméletes mozgatással, szabályozott áztatással, folyamatosan felügyelt hőmérsékleten, védőgáz függöny alatt kerül az alapanyag a tartályokba.

  A lé nyeréséhez szintén gravitációs rendszerrel töltött kíméletes vákuumpréselési technikát alkalmazunk és bormozgásainkat is modern perisztaltikus rendszerrel végezzük.

  3. Palackozás

  Az elkészült bort üvegpalackba töltjük, majd csavarzárral légmentesen lezárjuk.

  Az alapanyag zárt rendszeren keresztül kerül a pincébe és levegő jelenléte nélkül erjed. A reduktív eljárás célja a bor elsődleges íz-, illat-, és zamatjegyeinek megőrzése.

  Friss, reduktív, nem hordóban érlelt borokat készítünk, melyeket 1-2 éven belül ajánlott elfogyasztani.

  A legtöbb reduktív fehér- és rozébor nagyjából 5-7 napig fogyasztható, ha hűtőben, csavarzárral lezárva tároljuk. Egy-két nappal a felbontás után enyhe ízbeli különbséget érezhetünk, a bor oxidációjának következtében. Ilyenkor általában a bor gyümölcsösségéből, illetve frissességéből (is) veszít.

  Gyöngyözőborainkat 6-10°C, fehér- és rozéborainkat 10-12°C, vörösborainkat pedig 12-16°C hőmérsékleten ajánljuk fogyasztani.

  Minden bor tartalmaz bizonyos mennyiségű szulfitot, ugyanis ez az erjedés természetes mellékterméke. Borunkban a szulfitok mennyisége jóval a maximális szint alatt van és éppen elegendő ahhoz, hogy boraink biztonságosan eljussanak hozzád.

  Boraink vegánok, mivel nem használunk semmilyen állati eredetű mellékterméket a derítéshez.

  Büszkék vagyunk, hogy olyan termlekőkkel dolgozhatunk együtt, akik tesznek a környezetért.

  Nem rendelkezünk BIO tanúsítvánnyal, azonban minden termelőnk ellenzi a felesleges permetezéseket és kezeléseket, sok szőlőtömbben végzi az ökológiai gazdálkodást, és soha nem használ glifozátot.

  Ingyenes házhozszállítás

  23.000 Ft felett.

  Törés garancia

  Vállaljuk a felelősséget a törött csomagokért.

  Exkluzív ajánlatok

  Iratkozz fel hírlevelünkre, ahol exkluzív kedvezmények várnak.

  Nem tudsz választani?

  Írj a jobb alsó sarokban található chat-en és segítünk a választásban.